VNL: Griekenland uit de eurozone

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op maandag 16 maart 2015.

Voorzitter, hier staan we dan vandaag… De Kamer die zijn agenda aanpast aan de campagneactiviteiten van de premier. Het is de wereld op zijn kop.

Voorzitter, Griekenland wordt niet geleid door een nieuwe regering, maar door een veredelde kraakbeweging. In een week tijd probeerden de Grieken al vier keer op een schaamteloze manier te chanteren.

Zo wil Athene Duits vastgoed onteigenen en eist het herstelbetalingen vanwege de Tweede Wereldoorlog. Onvergeeflijk is dat Griekenland dreigt met het openzetten van de grenzen voor illegale vluchtelingen en IS-terroristen. Het land vormt zowel een economisch als een veiligheidsrisico.

Voorzitter, het is stank voor dank voor de Nederlandse belastingbetalers. Hardwerkende mensen, die miljarden gaven aan de Griekse bevolking, maar nu worden afgeperst door een clubje boeven.

Tijd voor drastische maatregelen, Voorzitter. Athene dient niet alleen uit de eurozone, maar ook uit Schengen te worden gezet. Want hoeveel gekker moet het nog worden voordat afscheid wordt genomen van dit bijna derdewereldland?

Voorzitter, de heer Juncker stuurt aan op een Europees leger. Het is een vreselijk plan. Is de premier bereid hier tijdens de Europese Top krachtig afstand van te nemen?

Voorzitter, dit kabinet moet zorgen voor een forse versterking van onze eigen krijgsmacht binnen een slagvaardige NAVO. Alleen dan zal Poetin een toontje lager gaan zingen.

Voorzitter, op dit moment houdt Rusland grootschalige militaire oefeningen. Poetin overwoog een jaar geleden zelfs kernwapens in staat van paraatheid te brengen tijdens de annexering van de Krim.

Graag horen wij een reactie van de premier op deze Russische agressie.

Dank u wel.