Schulz: We hebben een gemeenschappelijk buitenlands- en veiligheidsbeleid nodig

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 12 maart 2015, 15:20.

Veiligheidsbeleid, Rusland, het creëren van groei en de aanpak van de werkloosheid waren de hoofdthema’s die tijdens de chat op Facebook met EP-Voorzitter Martin Schulz i ter sprake kwamen. Schulz verklaarde tijdens zijn chat op woensdag dat "het belangrijk is om de groei en werkgelegenheid weer op gang te krijgen" en over Rusland "dat we een manier moeten vinden om samen te werken als Rusland met ons wil samenwerken".

De deelnemers stelden veel vragen over veiligheid: van het omgaan met de terugkeer van buitenlandse strijders tot het recente voorstel voor een gemeenschappelijk Europees leger.

Schulz liet weten dat de herintegratie van terugkerende strijders geprobeerd moet worden "als ze bereid zijn om hun fanatieke pad te verlaten". Hij voegde eraan toe dat ook meer moet worden gedaan om sociale uitsluiting te bestrijden.

Over een Europees leger liet hij weten dat wij "een gemeenschappelijk buitenlands- en veiligheidsbeleid nodig hebben. Samenwerking op militair vlak is een manier om de militaire uitgaven te verminderen in een tijd waarin "geld zeker elders nodig is".

Het creëren van groei en werkgelegenheid en tegelijkertijd werkloosheid bestrijden was ook een populair onderwerp.

Schulz zei hierover: "In het investeringsplan, moeten we investeringen verbinden aan de steun van het bedrijfsleven voor werkgelegenheid van jongeren."

De hele chat vindt u hier.

Lees verder over EP-Voorzitter Martin Schulz.

REF. : 20150310STO33150