EP deze week: Investeringsplan Juncker, vluchtelingen en Internationale Vrouwendag

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 2 maart 2015, 12:36.

Het investeringsplan van € 315 miljard voor de stimulering van groei staat deze week in de schijnwerpers. De leden zullen het maandag met deskundigen bespreken. VN-Commissaris-generaal voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen, Pierre Krähenbüh,l bespreekt de vluchtelingsituatie in het Midden-Oosten. Ondertussen bereidt het EP zich voor op de plenaire vergadering van volgende week en op Internationale Vrouwendag.

Maandagmiddag organiseren de commissies Economische en monetaire zaken en Begroting een gezamenlijke hoorzitting met deskundigen. Het investeringsplan voor Europa, geïnitieerd door de Commissie Juncker, staat op de agenda.

Eveneens op maandag verschijnt de commissaris-generaal van de Verenigde Naties i voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA), Pierre Krähenbühl, in de Commissie buitenlandse zaken. De toestand in de regio en de financiering van de VN-organisatie staan op de agenda.

De commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid heeft op donderdag onderwijs als een middel om vrouwen te versterken, op de agenda staan. Het is het belangrijkste EP-evenement in aanloop naar de Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart. Op woensdag zal het Parlement over hetzelfde onderwerp een seminar voor journalisten houden

De commissie Ontwikkelingssamenwerking houdt op maandag een workshop over de bestrijding van belastingontduiking en -ontwijking in ontwikkelingslanden.

Op woensdag organiseert de eenheid Beoordeling van het wetenschappelijke en technologisch beleid een workshop met deskundigen over Ebola. Besproken wordt hoe deze ziekte kan worden beheersd en gestest en mogelijke vaccinatie.

De Italiaanse president, Sergio Mattarella, en de Slowaakse president, Andrej Kiska, brengen een bezoek aan het Parlement op dinsdag en woensdag.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20150227STO28201