VoorNederland heet vandaag VoorIsraël

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op zondag 1 maart 2015.

Dames en heren, shalom! Allereerst dank ik de organisatie van deze uiterst belangrijke manifestatie voor de uitnodiging om hier vandaag - op de Dam - voor u te mogen spreken.

En het is voor mij een hele grote eer dat te mogen doen. Voor de goede zaak. Voor Israël!

Dames en heren, Israël is een baken van licht in een verder duister Midden-Oosten. Israël is de enige democratische-rechtsstaat in die regio. Het enige land in het Midden-Oosten waar iedereen - Joden, christenen en moslims - in vrijheid kunnen leven. Israël staat voor hoop, vooruitgang en Westerse beschaving.

Vrijheid, democratie en rechtsstaat zijn ook de enige gronden waarop mensenrechten, stabiliteit en de economie kunnen bloeien. Maar in het dorre Midden-Oosten bloeit er niets.

Behalve in Israël. En dat zou geprezen moeten worden. Zeker in het Westen.

Maar helaas zien we in ons land - al decennialang - een verschuiving van een pro-Israëlisch naar een anti-Israëlisch sentiment. In de politiek, in de media, in de publieke opinie. Israël staat steeds vaker geïsoleerd.

En dat is levensgevaarlijk.

Linkse partijen, dames en heren, eisen de erkenning van een Palestijnse staat. En ze noemen Hamas een verzetsbeweging. Maar Hamas is geen verzetsbeweging, Hamas is een terreurorganisatie. Een terreurorganisatie die streeft naar de totale vernietiging van Israël.

Iran heeft hetzelfde doel. Iran streeft zelfs naar een nucleaire bom. De internationale gemeenschap moet er alles aan doen Iran van een atoomwapen af te houden. Want een nucleair Iran betekent een existentiële bedreiging voor Israël. Zo ver mag het nooit komen!

Dames en heren, in ons land groeit het antisemitisme. In Nederlandse straten klinkt ‘Dood aan de Joden’. Het groeiend antisemitisme staat niet los van het groeiend anti-Israëlsentiment.

Het is de dure plicht van alle politici, van alle Nederlanders om met kracht op te treden tegen antisemitisme. Dat wat in Brussel, Parijs en Kopenhagen gebeurde, mag niet hier gebeuren. Niet in ons Amsterdam, niet in ons Mokum. Nooit!

Dames en heren, u en ik zijn solidair met onze Joodse burgers. Solidair met Israël. En wij zullen ons nooit wat aantrekken van Gretta Duisenberg en Dries van Agt.

Dames en heren, mijn partij - VoorNederland - heet vandaag VoorIsraël!

Dank u wel!