Naar verplichte herkomstetikettering voor vlees in bewerkte voedingsmiddelen
Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 9 februari 2015.
Infografiek vleesconsumptie in de EU
Bron:
Ex infografieken
Consumenten van bewerkte voedingsmiddelen waar vlees in zit, moeten precies kunnen weten waar het vlees vandaan komt. Na een aantal voedselschandalen debatteren de leden op 9 februari over EU-wetgeving voor het verplicht maken van herkomstetikettering voor vlees in bewerkte voedingsmiddelen zoals lasagne en quiches.
De oorsprongsaanduiding is al verplicht voor rundvleesproducten sinds 2002 als gevolg van de BSE-crisis. Het consumentenvertrouwen is echter herhaaldelijk op de proef gesteld door kwesties zoals het paardenvleesschandaal in 2013.
Winst voor consumenten en bedrijven
De etikettering van de herkomst van als ingrediënt gebruikt vlees garandeert een betere traceerbaarheid langs de voedselvoorzieningsketen en helpt de levensmiddelensector beter te kiezen voor hun leveranciers en producten
Bekijk de infografiek voor meer informatie over de consumptie van vlees in de EU.
Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.
Meer weten
REF. : 20150206IFG20402