VNL: verlaag de belastingen

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 29 januari 2015.

Voorzitter, Winston Churchill zei het al: “goede belastingen bestaan niet.” Hij had gelijk. En dat geldt ook voor Nederland, waar de burger steeds zwaarder wordt belast en velen steeds moeilijker rondkomen. Maar wat wilt u ook met dit lastenverzwarende kabinet?

De meeste werkenden betalen al meer dan 40 procent inkomstenbelasting. Dit kabinet besloot daar bovenop ook maar even de BTW te verhogen, en de accijnzen, en de assurantiebelasting, en de motorrijtuigenbelasting en zelfs de waterleidingbelasting.

Maar de burger wordt niet alleen direct belast. Ook indirect zorgt de belasting-fetish van dit kabinet voor hogere lasten. De zogenaamde verhuurderheffing, niets anders dan een corporatiebelasting, zorgt voor enorme verhoging van de huren.

Voorzitter, wat Nederland nodig heeft is belastingverlaging. En dat kan ook. Ons fiscaal plan, doorgerekend door het CPB, zorgt voor de grootste belastingverlaging van alle fracties in dit huis. En dus voor meer financiële lucht voor de mensen in het land.

Wat ons land nodig heeft is een lagere inkomstenbelasting, lagere BTW, lagere accijnzen en bovenal geen verhuurderheffing. En dus geen absurde huurstijgingen.

Is dit kabinet bereid zich eindelijk in te spannen voor lagere belastingen en de verhuurderheffing te heroverwegen?

Dank u wel