Nabil El Araby: "De EU wordt momenteel door velen als het geweten van de mensheid gezien"

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 21 januari 2015, 15:18.

Na de aanslagen in Parijs heeft de secretaris-generaal van de Arabische Liga een oproep gedaan voor meer samenwerking met de EU om extremisme tegen te gaan. Bij zijn toespraak tot de leden van de EP-commissie Buitenlandse zaken, zei Nabil El Araby: "De problemen waar wij nu mee worden geconfronteerd, hebben een universeel karakter en zijn niet beperkt tot één plek." Hij schetste hoe de Arabische wereld naar Europa kijkt en zei dat "de EU het voortouw heeft genomen bij alle rechtvaardige zaken."

Verwijzend naar de EU als het “geweten van de mensheid", zei hij dat hij erg dankbaar was voor de toegenomen samenwerking tussen Europa en de Arabische Liga in de afgelopen jaren. Hij sprak ook zijn waardering uit voor de resolutie over de erkenning van een Palestijnse staat, die vorige maand door het parlement werd aangenomen: "Het is echt tijd voor de Palestijnen om in vrede en waardigheid te leven, en voor de Israëli's eveneens."

Tijdens de gedachtewisseling sprak Dr. Nabil El Araby ook over de toekomst van Libië en Syrië. Hij trok de vergelijking tussen de Arabische Lente en de post-1989 politieke overgang in Oost-Europese landen.

Na de aanslagen van Parijs heeft de secretaris-generaal van de Arabische Liga een oproep gedaan voor meer samenwerking met de EU om extremisme tegen te gaan. Bij zijn toespraak tot de leden van de parlementaire commissie Buitenlandse zaken, zei Nabil El Araby: "De problemen waar wij nu mee worden geconfronteerd, hebben een universeel karakter en zijn niet beperkt tot één plek." Hij schetste hoe de Arabische wereld naar Europa kijkt en zei dat "de Europese Unie het voortouw heeft genomen bij alle rechtvaardige zaken."

Klik op de video hierboven voor het interview met de secretaris-generaal.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement

REF. : 20150120STO11201

Bijgewerkt op: ( 21-01-2015 - 15:23)