Maak namen en gezichten terugkeerders openbaar

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op zaterdag 17 januari 2015.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat Nederland in het vizier is van terreurcellen.

  • 1. 
    Bent u bekend met de berichten ‘Nederland in vizier terreurcellen*’ en ‘Ministers reageren bezorgd op verijdelde aanslag België’**?
  • 2. 
    Erkent u inmiddels de relatie tussen de jihad en de islam?
  • 3. 
    Bent u bereid alle namen, met foto’s, van teruggekeerde jihadisten publiekelijk bekend te maken zodat dat er meegekeken kan worden door de Nederlandse bevolking en de kans op een aanslag verkleind wordt?
  • 4. 
    In hoeverre begrijpt u dat onze fractie liever ziet dat u aanvullende maatregelen treft tegen de groeiende jihadistische dreiging dan dat u slechts aangeeft dat Nederland bezorgd dient te zijn?
  • 5. 
    Wanneer zult u nu eindelijk administratieve detentie mogelijk maken en zorgen dat terugkerende jihadisten bij de grens worden tegengehouden in plaats van opgevangen?

*http://www.telegraaf.nl/binnenland/23569510/___Nederland_in_vizier_terreurcellen___.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email

**http://www.nu.nl/politiek/3973836/ministers-reageren-bezorgd-verijdelde-aanslag-in-belgie.html