VNL: forse anti-terreurmaatregelen

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 8 januari 2015.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken over het bericht dat Nederland totaal niet voorbereid is op aan terreuraanval.

  • 1. 
    Bent u bekend met het artikel ‘We zijn niet op terreur voorbereid’*?
  • 2. 
    Hoe duidt u de uitlatingen van jihadspecialist en voormalig analist van de MIVD, de heer Sandee, dat Nederland in het geheel niet is voorbereid op een “commandostijl verrassingsaanval” en dat ons land “open en bloot ligt voor aanslagen”?
  • 3. 
    Bent u inmiddels bereid fors te investeren in politie, defensie en de inlichtingendiensten? Zo neen, begrijpt het enorme risico dat het met zich meebrengt als u dit niet doet?
  • 4. 
    Op welke termijn zult u de marechaussee gaan inzetten voor de beveiliging van gevoelige objecten zoals bv treinstations en grote winkelcentra?
  • 5. 
    Deelt u de analyse van onze fractie dat op zeer korte termijn administratieve detentie mogelijk moet worden, er een openbaar jihadregister moet komen, fors geïnvesteerd dient te worden in de veiligheidsdiensten, de marechaussee moet worden ingezet op ‘gevoelige plekken’ en dat jihadisten die vertrokken zijn nooit meer toegelaten dienen te worden tot ons land? Zo neen, waarom niet? Graag een argumentatie per voorstel.

*http://www.telegraaf.nl/binnenland/23531948/___NL_niet_voorbereid_op_terreur___.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email