Rutte II beschamende vertoning

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op vrijdag 19 december 2014.

Voorzitter, deze coalitie van VVD en PvdA is een ronduit beschamende vertoning. Geen wonder dat heel veel mensen het vertrouwen in de politiek compleet zijn kwijtgeraakt. De Haagse kaasstolp staat mijlenver af van de gewone burger. Het is een poppenkast. Een circus.

Deze politieke crisis is niet bezworen. Het is onduidelijk of de constructieve oppositiepartijen en de dissidente senatoren akkoord zullen gaan. De brief van het kabinet is nietszeggend. En een staatsrechtelijk monstrum.

Voorzitter, het akkoord tussen VVD en PvdA zal niet meer dan uitstel van executie blijken. De vraag is niet of dit kabinet valt, de vraag is alleen wanneer.

Voorzitter, de letters PvdA staan voortaan voor: Partij van de Amateurs. Want, wie verzint het zittende senatoren niet of laag op een kandidatenlijst te plaatsen, vlak voor een cruciale stemming?

Voorzitter, Nederland snakt naar lage belastingen, meer veiligheid, minder immigratie en uitstekende zorg. Nederland zou beter af zijn zonder Rutte II.

Dank u wel.