De EU moet worden ontmanteld

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op woensdag 17 december 2014.

Voorzitter, de Europese Unie moet worden ontmanteld. We moeten teruggaan naar de kern: economische samenwerking tussen soevereine landen.

Net als Nigel Farage, leider van onze zusterpartij UKIP, zijn wij van mening dat de EU ondemocratisch is. De ongekozen Europese elites leggen nauwelijks verantwoording af en schuiven elkaar goedbetaalde baantjes toe. Frans Timmermans weet er alles van. De EU en democratie zijn als water en vuur.

Voorzitter, een eventuele toetreding van Turkije tot de EU zal rampzalige gevolgen hebben. Erdogan heeft de persvrijheid afgeschaft. Turkije past niet bij Europa en mag nooit toetreden tot de EU.

Voorzitter, steeds meer parlementen in Europa erkennen een Palestijnse staat. Mijn fractie wil dat dit kabinet klip en klaar aangeeft geen Palestijnse staat te zullen erkennen. Terrorisme mag nooit worden gelegitimeerd. Nederland moet als één man achter Israël staan, de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten.

Voorzitter, afgelopen weekend botste in het Zweedse luchtruim een Russisch militair vliegtuig bijna met een passagiersvliegtuig. Wederom een agressieve provocatie van het Kremlin. De sancties tegen Poetin en zijn bende moeten worden verscherpt.

Voorzitter, ik sluit af. De trans-Atlantische band staat momenteel in heel veel EU-lidstaten onder druk. Te veel Europese politici kijken met veel bewondering naar Vladimir Poetin. Ik wijs op Marine Le Pen van het Front National. Le Pen pleit zelfs voor een vertrek uit de NAVO en wakkert het anti-Amerikanisme in Frankrijk en Europa nog verder aan. Die houding ondermijnt de veiligheid in Europa.

Voorzitter, wij horen graag van dit kabinet dat Nederland voor de volle honderd procent garant staat voor de eeuwenoude band met onze Atlantische bondgenoten.

Dank u wel.