Kinderen geen soldaten: hoorzitting over stoppen rekrutering kindsoldaten

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op woensdag 3 december 2014, 12:21.

Volg de hoorzitting rechstreeks

De internationale gemeenschap strijdt al meer dan twintig jaar tegen de rekrutering van kinderen voor oorlogsvoering. Duizenden jongens en meisjes zijn tot dusver bevrijd maar zeven landen: Afghanistan, DR Congo, Myanmar, Soedan, Zuid-Soedan, Somalië en Jemen staan nog op de zwarte lijst. De commissies Buitenlandse Zaken en Mensenrechten bespreken met deskundigen hoe kinderen in conflictgebieden kunnen worden beschermd en zij bespreken het VN-initiatief om rekrutering tegen 2016 te stoppen.

De hoorzitting "Kinderen, geen soldaten - Hoe kinderen in gewapende conflicten beter beschermen" maakt deel uit van activiteiten in het kader van de 25ste verjaardag van het VN-Verdrag van de Rechten van het Kind. In de hoorzitting wordt meer informatie gegeven over het VN-initiatief Kinderen geen Soldaten. Dit initiatief, dat in maart 2014 van start ging, heeft als doel om de werving van kindsoldaten wereldwijd te eindigen tegen 2016.

De hoorzitting wordt vanaf 15:00 live uitgezonden. Op Twitter kunt u meediscussiëren met de hashtag #ChildrenNotSoldiers.

REF. : 20141203STO82502