Leden bespreken Ebolacrisis en terrorisme met parlementariërs uit ACS-landen

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 1 december 2014, 12:22.

28ste vergadering ACS-EU op 1 december van start

De ontwikkeling van Afrika vormt zowel een grote belofte als een grote uitdaging. De economische groei was de afgelopen jaren stevig maar de Ebola-uitbraak in West-Afrika en bezorgheid voor terrorisme hebben in sommige regio’s ernstige schade veroorzaakt en dreigen voortgang te belemmeren. De leden bespreken deze en andere dringende problemen tijdens een bijeenkomst met parlementariërs uit Afrika, de Caraïben en de Stille Oceaan (ACS-landen i) van 1 tot en met 3 december.

De vergadering in Straatsburg brengt vertegenwoordigers van het Europees Parlement en van de parlementen van de 78 landen uit Afrika, de Caraïben en de Stille Oceaan bij elkaar. Al deze landen hebben historische banden met Europa en zijn ondertekenaars van de Overeenkomst van Cotonou, gericht op armoedebestrijding en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de behoeften van kleine eilandstaten in ontwikkeling, ondervoeding en de toekomst van het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo, dat wordt bedreigd door rebellengroepen en olie-exploratie.

Klik op de links aan de rechterkant om de debatten live te volgen en voor meer informatie.

Klik hier voor meer nieuws van het Europees Parlement.

REF. : 20141128STO81356