VNL: streng immigratiebeleid noodzakelijk

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op woensdag 26 november 2014.

Voorzitter, vandaag bespreken we de begroting van het ministerie van SZW: dat tegenwoordig lijkt te staan voor Socialistische Zaken en Werkloosheid, waar overigens ook integratie onder valt.

Ik zal mijn spreektijd vooral wijden aan dat laatste onderwerp waar de verantwoordelijk minister toevallig onlang ruzie over maakte met twee van zijn inmiddels ex-partijgenoten. Wellicht dat de minister weet waar zij nu zijn. Ik had graag het debat met ze gevoerd.

Voorzitter, ook tien jaar na de moord op Theo van Gogh, houden de enorme integratieproblemen ons land in zijn greeop.

Voorzitter, zoals u weet zijn niet-westerse allochtonen nog altijd fors oververtegenwoordigd in de bijstand: Marokkanen zitten zes keer vaker in de bijstand, Antillianen zeven keer en Somaliërs zelfs vijfentwintig keer vaker. Voorzitter, we hebben een enorm probleem.

Ook, Voorzitter, zijn niet-westerse allochtonen nog altijd gigantisch oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Roofovervallen, straatroven, geweldpleging. Het is een drama.

Afgelopen zomer, Voorzitter, werd Nederland ruw wakker geschud door virulent antisemitisme. “Dood aan de Joden” klonk in de straten van de Haagse Schilderswijk. Er klonken afschuwelijke steunbetuigingen voor de terroristen van Hamas en ISIS.

Uit een onderzoek van Motivaction, Voorzitter, blijkt dat 70 procent van de Turken positief is over de opmars van ISIS in Syrië en Irak. 60 tot 80 procent van de Marokkaanse en Turkse jongeren heeft bovendien begrip voor geweld tegen niet-moslims. Voorzitter, het is overduidelijk, het Nederlandse integratiebeleid is failliet.

Uit het onderzoek ‘Dichter bij elkaar’ blijkt dat de helft van de Turken vindt dat Nederlandse vrouwen te veel vrijheid hebben en dat 80 procent van de Turken thuis zelden tot nooit Nederlands spreekt. Maar, Voorzitter, juist deze groep hoeft niet in te burgeren en de lange arm van de Turkse staat reikt inmiddels tot ver in onze samenleving.

Voorzitter, mijn fractie is het zat. Niet-westerse allochtonen moeten zich conformeren aan onze Leitkultur. Zij moeten de Westerse kernwaarden onderschrijven: de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, de gelijkwaardigheid van hetero’s en homo’s, de scheiding van kerk en straat en het recht op vrijheid van meningsuiting. Wij willen een einde maken aan het cultuurrelativisme.

Onze fractie wil een integratiebeleid gebaseerd op drie pijlers:

Ten eerste: geen kansloze immigratie. 165.000 immigranten kwamen er vorig jaar binnen. Waaronder tienduizenden asielzoekers, die hele dorpen ontwrichten en al vechtend over straat rollen. Professor Fortuyn zei het al: “niet dweilen met de kraan open”. Kansloze immigratie verergert de integratieproblemen. Wij zeggen: sluit de grenzen voor kansloze immigranten. Wij willen toe naar een systeem zoals in Australië, alleen mensen die iets toevoegen aan onze samenleving zijn welkom. Primair met tijdelijke arbeidscontracten. Ook als het gaat om migranten uit Oost-Europa.

Ten tweede: een keiharde aanpak van criminaliteit. Wij staan voor repressie en zwaardere straffen. Wij willen mobiele politieposten in probleemwijken. Criminelen en hardnekkige overlastgevers moeten hun huis en wijk worden uitgezet. Vreemdelingen die misdrijven plegen moeten ons land uit. Overvallers, straatrovers, verkrachters en geweldplegers moeten altijd zwaar worden bestraft. En in de strijd tegen het terrorisme komt er wat ons betreft de mogelijkheid administratieve detentie op te leggen. Ook zou ik graag een reactie krijgen op de heldere woorden van burgemeester Aboutaleb die stelt dat figuren die op jihad willen, vooral moeten gaan maar nooit meer terug moeten keren.

Ten derde: meer werkgelegenheid door lagere lasten. Onze fractie staat voor lage belastingen en lage accijnzen. Wij willen een vlaktaks van nog geen 23 procent. De BTW gaat bij ons omlaag naar 15 procent. Ons belastingplan, dat wij door het CPB hebben laten doorrekenen, zorgt ervoor dat werken loont, niet de bijstand. Ons plan leidt tot 1 miljoen extra banen en een verdubbeling van de economische groei. Een welvaartsrevolutie. En dat is goed voor autochtonen én goed voor allochtonen. Dus goed voor Nederland.

Voorzitter, het roer moet drastisch om. Ik zie uit naar de reactie van de minister op mijn voorstellen.

Dank u wel.