Onderzoek Moslimbroederschap in Nederland

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op zondag 23 november 2014.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over een demonstratie van Moslimbroeders in Amsterdam.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘Filmpje. Moslimbroeders meppen op de Dam’*?
  • 2. 
    In hoeverre waren er tijdens de demonstratie in Amsterdam (net als afgelopen zomer) vertegenwoordigers van Islamic Relief aanwezig, een organisatie die banden heeft met de Moslimbroederschap?
  • 3. 
    In hoeverre viel u het veelvuldig tonen van het ‘Rabia-teken’ op (zie bijlage) middels handgebaar, op ballonnen en posters, wetende dat dit symbool gebruikt wordt door de Moslimbroederschap?
  • 4. 
    Deelt u onze visie dat de Moslimbroederschap, met hun motto: ‘Allah is ons doel, de profeet is onze leider, de Koran onze wet, jihad onze weg en sterven voor Allah onze grootste hoop’, een extremistische organisatie is? Zo neen, waarom niet?
  • 5. 
    In hoeverre bent u bereid de aanwezigheid van de Moslimbroederschap en haar recente activiteiten in Nederland, in kaart te brengen?

*http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/11/er_zijn_geen_grenzen_overschreden.html