Schrap wetgeving tegen midden- en kleinbedrijf

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op zondag 16 november 2014.

Vragen van het Lid Van Klaveren (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de anti-werkgeverswetgeving bij ziekte van werknemers.

  • 1. 
    Bent u bekend met de Nieuwsuur-uitzending ‘Kleine bedrijven zwaar belast bij verzuim’*?
  • 2. 
    Deelt u de visie van onze fractie dat de bestaande Nederlandse wetgeving zeer nadelig is voor werkgevers, zeker wanneer het gaat om het midden- en kleinbedrijf? Zo neen, waarom niet?
  • 3. 
    In hoeverre bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat de kosten bij ziekte van een werknemer niet evenwichtig verdeeld zijn over werkgever, werknemer en het UWV?
  • 4. 
    Begrijpt u dat een groot deel van de problematiek opgelost kan worden wanneer de inkomstenbelasting fors omlaag gaat en werknemers - die dan meer financiële ruimte hebben - een verzekering afsluiten tegen ziekte die langer dan 4 weken duurt? Zo neen, waarom niet?
  • 5. 
    Bent u bereid de wetgeving zo aan te passen dat bedrijven zieke werknemers slechts een maand hoeven door te betalen, zoals dit ook in België geregeld is? Zo neen, waarom bent u van mening dat Nederlandse werkgevers extra zwaar belast moeten worden?

*http://nieuwsuur.nl/onderwerp/722083-kleine-bedrijven-zwaar-belast-bij-verzuim.html