Pak vertrokken jihadisten paspoort af

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op vrijdag 14 november 2014.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het Britse voornemen om vertrokken jihadisten te denaturaliseren.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘UK to take jihadists’ passports, bar their return home’*?
  • 2. 
    Bent u bereid het Britse voorbeeld te volgen en jihadisten die het land verlaten het paspoort te ontnemen om te voorkomen dat ze terugkeren?
  • 3. 
    In hoeverre deelt u de visie van premier Cameron dat jihadisme geen gevolg is van armoede, uitsluiting of de buitenlandse politiek van westerse landen maar van extremistisch gedachtengoed?
  • 4. 
    Wanneer krijgen we in Nederland eindelijk een stevig anti-terreurbeleid dat niet gericht is op pampering van terugkeerders maar op de uitsluiting van extremisten en de structurele veiligheid van ons land?
  • 5. 
    Op welke wijze gaat u specifiek het jihadistisch gedachtengoed uit scholen, universiteiten en gevangenissen bannen, daar deze instellingen kunnen fungeren als kweekvijvers voor extremisme?

*http://www.timesofisrael.com/uk-to-take-jihadists-passports-bar-their-return-home/