# EPhearings2014 live: volg dag 2

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 30 september 2014, 9:40.

Dag twee van de hoorzittingen

De hoorzittingen van de 27 kandidaten voor topfuncties in de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker gaan vandaag verder met Andriukaitis, Avramopoulos, Hahn, Moedas, Šefčovič and Stylianides. Zij zullen de leden van het Parlement ontmoeten voor de drie uur durende sollicitatiegesprekken. Hun competenties en kennis wordt getoetst door de bevoegde parlementaire commissies. Volg de hoorzittingen live op onze website en doe mee de gesprekken op de sociale mediakanalen van het Parlement.

De eerste hoorzittingen, met de kandidaat-commissarissen Cecilia Malmström, Günther Oettinger, Neven Mimica en Karmenu Vella, werden gisteren gehouden. Klik hier voor onze samenvatting op Storify.

Vandaag, dinsdag 30 september, kunt u de volgende hoorzittingen volgen:

Carlos Moedas uit Portugal is kandidaat-Commissaris voor onderzoek, wetenschap en innovatie. Hij zal worden gehoord door de commissie voor industrie, onderzoek en energie. Volg hier vanaf 09.00 uur.

Vytenis Andriukaitis, is de kandidaat uit Litouwen voor gezondheid en voedselveiligheid. Hij zal worden gehoord door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid vanaf 09.00. Live stream hier.

De kandidaat-Commissaris uit Griekenland, Dimitris Avramopoulos, heeft de portefeuille migratie en binnenlandse zaken toegewezen gekregen. Hij zal worden gehoord door de commissie voor burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken. U kunt zijn hoorzitting hier volgen vanaf 13.30 uur.

Johannes Hahn uit Oostenrijk is de kandidaat-Commissaris, die belast zal worden met Europees nabuurschapsbeleid en de onderhandelingen over de uitbreiding. Zijn hoorzitting door de commissie Buitenlandse zaken begint om 13.30 uur en kan hier worden gevolgd.

Christos Stylianides, de kandidaat-Commissaris uit Cyprus heeft humanitaire hulp en crisisbeheersing in zijn portefeuille gekregen. Vanaf 18.00 uur zal hij worden ondervraagd door het de commissie

Ontwikkelingssamenwerking. Volg hier live.

Maroš Šefčovič uit Slowakije zal ook vandaag aan de beurt kmen. Hij wordt vanaf 18.00 uur gehoord als kandidaat-Commissaris voor vervoer en ruimte, door de leden van de commissie vervoer en toerisme. Volg het hier.

Voor meer over de hoorzittingen, klik op de links aan de rechterkant.

Hoorzitting gemist? Lees onze Storify accounts die beschikbaar zal zijn op de sociale media platformen na afloop van de hoorzittingen en volg de hashtag #EPhearings2014. De laatste hoorzitting is op 7 oktober.

REF. : 20140926STO71303