‘Pietoverleg’ dieptepunt politieke-correctheid

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op vrijdag 12 september 2014.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het treurige gegeven dat er een heus ‘Pietoverleg’ zal plaatsvinden.

  • 1. 
    Bent u bekend met het artikel ‘Pietoverleg komt er, wanneer blijft nog even geheim’*?
  • 2. 
    Kunt u aangeven welke organisaties er allemaal aanwezig zullen zijn bij dit dieptepunt qua politieke-correctheid?
  • 3. 
    Begrijpt u de zorgen van de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking dat het establishment zal zwichten voor een kleine groep radicalen die het gemunt heeft op een Nederlandse traditie?
  • 4. 
    Bent u bereid stelling te nemen tegen de anti-Zwarte Piet-hetze en u alsnog uit te spreken, nu u ook direct betrokken bent bij het geplande overleg? Zo neen, waarom niet?

5.Kunt u aangeven hoe diep er gebogen zal worden in het kader van de politieke-correctheid? En zou u ook mee zijn gegaan in de gekte als er klachten zouden komen over blanke vla of jodenkoeken?

*http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3746584/2014/09/12/Pietoverleg-komt-er-wanneer-blijft-nog-even-geheim.dhtml