VNL: lage vlaktaks, lage BTW

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op maandag 8 september 2014.

“Verlaag de belastingen”, het is een veel gehoorde wens. Toch was er tot dusver geen enkele partij die op substantiele wijze de daad bij het woord voegde. Een procentje meer hier, een procentje minder daar, het is gerommel in de marge. Nederland schiet er vrijwel niets mee op. De grote structurele economische problemen - de hoge werkloosheid en de lage economische groei - worden niet aangepakt.

In tegenstelling tot alle andere partijen kiest VoorNederland (VNL) wel voor lage lasten, meer banen en meer groei. Wij kiezen ervoor de belastingen drastisch te verlagen. Wij geven het geld terug aan de burger. Ons belastingplan leidt tot ongeveer 1 miljoen extra banen en een verdubbeling van de economische groei. Met ons plan neemt de welvaart fors toe en het kost de Nederlandse staat helemaal niets.

Ons - door het CPB doorgerekende - belastingplan schaft alle aftrekposten en heffingskortingen in de loonbelasting af. De opbrengst komt volledig ten goede aan de belastingbetaler, in de vorm van één superlaag belastingtarief van 22,9 procent en een belastingvrije voet van 7.500 euro per persoon. Daarnaast verhogen wij de lonen, door de pensioenpremies volledig toe te voegen aan het salaris van de werknemer.

Verder introduceren wij in ons plan een uniform BTW-tarief van slechts 15 procent. Ook verlagen we de tarieven in de vennootschapsbelasting aanzienlijk. Enorm goed nieuws voor ondernemers.

De huidige kindregelingen, met tientallen regeltjes en voorwaarden, vervangen we door één robuuste Nationale Kinderbijdrage van bijna 2.100 euro per kind per jaar. Tevens kan met deze nieuwe regeling eindelijk de export van kinderbijslag naar landen als Marokko en Turkije worden stopgezet. Ook de zorgtoeslag verdwijnt, die is in onze plannen niet meer nodig omdat wij de belastingen drastisch verlagen.

De accijnzen op brandstof, alcohol en tabak verlagen we met bijna tien procent. Samen met de lagere BTW zorgt dit voor een verlaging van de benzineprijs met liefst 20 cent per liter. De pomphouders in de grensstreek kunnen eindelijk weer concurreren met de Belgen en Duitsers.

Het VNL-belastingplan laat de lasten op consumptie met 4 miljard en de lasten op arbeid zelfs met 6 miljard dalen. Ons verhaal is het beste wat Nederland kan overkomen. Onze plannen leiden tot een welvaartsrevolutie. Nederland wordt het Monaco aan de Noordzee.

Het is tijd voor verandering, het is tijd voor VNL.

Lees hier de CPB-notitie:

CPB Notitie