Maak einde aan het geblunder op het spoor

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op maandag 18 augustus 2014.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over een nieuw treindebacle.

  • 1. 
    Bent u bekend met het bericht ‘Opvolger Fyra blundert ook’*?
  • 2. 
    In hoeverre klopt het dat de opvolger van de geflopte Fyra - de IC Direct - kampt met grote uitvalpercentages en een fors dalend aantal op tijd rijdende treinen?
  • 3. 
    Kunt u aangeven wat de belofte van de NS (“U kunt op ons rekenen”) die gedaan werd bij het aanbieden van het noodplan waard is, gezien de problemen met de IC Direct?
  • 4. 
    In hoeverre bent u van mening dat de NS-aankoop van de Traxx-locomotieven opnieuw een miskoop is, wetende dat de topsnelheid bijna 100 km/pu lager ligt tov de Fyra, de samenwerking met de infrastructuur op het hogesnelheidsspoor niet goed is en de locomotieven uiterst onbetrouwbaar worden genoemd?
  • 5. 
    Welke maatregelen bent u van plan te treffen om de ellende op dit dossier nu eindelijk eens daadkrachtig aan te pakken en op welke wijze wordt de NS aangesproken op haar rol in het geheel?

*http://m.telegraaf.nl/article/22976890/opvolger-fyra-blundert-ook