Juncker prijst Griekenland voor hervormingen

dinsdag 5 augustus 2014

DEN HAAG (PDC i) - De nieuwe Commissievoorzitter Jean Claude Juncker i heeft zijn waardering uitgesproken voor de hervormingen die de Griekse regering de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. Hij deed dat gisteren tijdens een bezoek aan Athene, waar hij onder andere met premier Samaras i sprak. Juncker bendadrukte dat hij zich er als voorzitter van de eurogroep i altijd voor heeft ingezet om Griekenland binnen de eurozone i te houden. Hij waarschuwde ook dat de eurocrisis nog niet over is.

Juncker ging niet in op berichten van persbureau Reuters, dat meldde dat er in Brussel gesproken wordt over een nieuw steunprogramma voor Griekenland en het kwijtschelden van schulden. Volgens Reuters moet Griekenland in dat programma grotere vrijheid krijgen om zelf hervormingen door te voeren, en de trojka i die momenteel toezicht houdt op de hervomingen zou vervangen worden door een speciale taskforce van de Europese Commissie i.

Juncker en Samaras lunchten ook met defensieminister Dimitris Avramopoulos, die door Griekenland is voorgedragen als nieuwe Eurocommissaris. Griekenland zet in op het protofolio immigratie in de nieuwe Commissie.

Bron: EuObserver.com, ekathimerini.com