Pak geweldsterreur Marokkaanse criminelen aan

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op donderdag 31 juli 2014.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over de enorme geweldsterreur door Marokkaanse criminelen.

  • 1. 
    Bent u bekend met het artikel ‘Honderden Marokkaans-Nederlandse jongeren betrokken bij liquidaties’*?
  • 2. 
    Kunt u aangeven om hoeveel criminelen het hier specifiek gaat en wat er concreet bekend is over de mate van organisatie en samenhang tussen de genoemde overvallen, drugsdelicten en moorden?
  • 3. 
    Welke oorzaak ziet u voor het gegeven dat Marokkanen tot 22x vaker verdachte zijn van vermogensdelicten met geweld dan autochtonen, wetende dat ook na correctie van sociaal-economische factoren Marokkanen fors oververtegenwoordigd blijven?
  • 4. 
    Deelt u de visie van onze fractie dat met het invoeren van minimumstraffen en een forse verhoging van de maximumstraffen het gewelddadig schuim beter bestraft zou kunnen worden? Zo neen, waarom niet?
  • 5. 
    In hoeverre deelt u de mening dat criminele immigranten en criminelen met een dubbele nationaliteit (na denaturalisatie) altijd zouden moeten worden uitgezet in geval van zware geweldsdelicten, en dus zeker ook moord?
  • 6. 
    Bent u bereid 1 miljard extra te investeren in de politie om zo de slagkracht te vergroten en deze groeiende geweldsterreur eindelijk een halt toe te roepen?

*http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3706336/2014/07/31/Honderden-Marokkaans-Nederlandse-jongeren-betrokken-bij-liquidaties.dhtml