EU ziet af van verdere sancties tegen Rusland

woensdag 28 mei 2014

DEN HAAG (PDC i) - De EU ziet vooralsnog af van verdere sancties tegen Rusland. Dit is gebleken tijdens een bijeenkomst van EU-leiders i. De Russische premier Poetin i zou bereidheid hebben getoond tot samenwerking met de nieuwe president van Oekraïne, Petro Porosjenko.

Ruim twee weken geleden besloot de EU tot nieuwe sancties tegen Rusland. Ook werd er gewaarschuwd dat Rusland verdere economische strafmaatregelen kon verwachten indien het de verkiezingen in Oekraïne van 25 mei zou dwarsbomen. Nadat Poetin de intentie heeft getoond om met Porosjenko te overleggen over de huidige situatie in Oekraïne, willen de Europese leiders afzien van deze verdere sancties.

De EU-lidstaten i hebben in een verklaring aangegeven wel 'gerichte' maatregelen achter de hand te houden, indien deze alsnog nodig blijken te zijn. Volgens de Poolse premier Donald Tusk i zou Europa duidelijk moeten maken dat het opnieuw sancties zal invoeren als blijkt dat Rusland de steun aan de separatisten in Oost-Oekraïne niet opgeeft.

Bron: Telegraaf