Deze week in EP: financiële crisis, Frontex en de milieueffecten van de EU-VS handelsovereenkomst

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 15 juli 2013, 11:22.

Dit is de laatste week voor het zomerreces van het Europees Parlement i. EP-leden i ontmoeten hun achterban en delegaties van commissies zullen naar landen zoals de VS reizen om de reactie op de wereldwijde crisis en de milieueffecten van de handelsovereenkomst te bespreken, en naar Spanje voor de operatie Frontex "Indalo" om grenscontroles te observeren.

Delegatiebezoeken

Delegaties van de economie i- en miliecommissie i gaan maandag 15 juli naar Washington om met hun Amerikaanse collega's de crisis te bespreken en zij zullen bespreken hoe handelsgesprekken invloed kunnen hebben op milieuregels betreffende de uitstoot van broeikasgassen, luchtvervoer en voedselveiligheid.

Een delegatie van de Commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken i zal op dinsdag 16 juli een bezoek brengen aan de Frontex "Indalo" operatie in Spanje. De operatie is bedoeld om de stroom van illegale migratie uit Afrika terug te dringen.

Zomerreces

Aan het eind van de week gaat het Parlement in zomerreces. Commissievergaderingen beginnen weer aan het einde van augustus. De volgende plenaire vergadering is gepland van 9 tot 12 september.

REF. : 20130712STO17228