Pensioenrapporteur Omtzigt (CDA) naar Frankfurt

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op woensdag 1 mei 2013.

Pieter Omtzigt i(CDA) brengt als pensioenrapporteur van de Tweede Kamer i op 3 mei een werkbezoek aan Frankfurt om daar te spreken met verschillende experts bij het Europese Agentschap voor Bedrijfspensioeninstellingen EIOPA.

Onderzoek

EIOPA onderzocht hoe toezicht op pensioenfondsen vorm zou kunnen krijgen en rekende door wat de impact van Europees toezicht op pensioenfondsen zou kunnen zijn. Omtzigt wil zich op de hoogte stellen van de details van het onderzoek om de impact ervan beter te kunnen begrijpen. Bij de Tweede Kamer bestaan grote zorgen over plannen voor Europese regels voor pensioenfondsen. Het gaat immers om zeer grote bedragen (meer dan €1000 miljard in Nederland). Daarom is Pieter Omtzigt benoemd tot rapporteur over dit onderwerp.

Andere parlementen

Ook andere parlementen in de Europese Unie i maken zich zorgen over de pensioenfondsen. Daarom is er onder andere contact met het Engelse parlement om te onderzoeken of een gemeenschappelijke strategie mogelijk is. Het bezoek aan Frankfurt kan relevante inhoudelijke informatie opleveren om ook andere parlementen te overtuigen van het standpunt van de Tweede Kamer.