Europees Parlement houdt hoorzitting over behandeling Lets gezin door Bureau Jeugdzorg

woensdag 20 februari 2013

DEN HAAG (PDC i) - Een Lets gezin uit Gelderland mag woensdag in een hoorzitting van het Europees Parlement i hun klachten over het functioneren van Bureau Jeugdzorg in Gelderland toelichten. Bureau Jeugdzorg heeft twee kinderen van het gezin uit huis geplaatst.

Het is niet duidelijk waarom bureau Jeugdzorg de kinderen uit huis heeft geplaatst. Volgens de moeder van het gezin is de enige reden dat zij te gebrekkig Nederlands zou spreken. Zij is ervan overtuigd dat het hier om discriminatie gaat. Bureau Jeugdzorg wil er niet op ingaan omwille van de privacy van de kinderen, maar stelt dat alleen gebrekkig Nederlands geen reden tot uit huis plaatsing is. De zaak rond het gezin is al meerdere malen voor de Nederlandse rechter gekomen.

De hoorzitting wordt gehouden op het initiatief van de Letse Europarlementariër Tatjana Zdankova. Ook in Rusland is de zaak al een keer besproken. Een vergelijkbare zaak in Denemarken leidde ook tot grote commotie, en in dat geval mochten de kinderen weer bij het gezin wonen.

Bron: NU.nl