Erasmus Universiteit krijgt 2,5 miljoen aan EU-subsidie voor onderzoek naar familiestructuren (en)

Met dank overgenomen van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) i, gepubliceerd op woensdag 21 november 2012.

Pearl Dykstra, vicepresident van de KNAW en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam ontvangt de prestigieuze ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro voor haar onderzoek naar de maatschappelijke context van families.

Multi-generaties

In vergrijzende samenlevingen zijn veel ouders tegelijkertijd ook kinderen, en zelfs kleinkinderen. Binnen deze multi-generationele structuur hanteert het project 'Families in context’ van Dykstra generationele afhankelijkheden als bindend thema. Afhankelijkheden bestaan wanneer familieleden zich emotioneel, financieel, praktisch en moreel verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het doel van het project is om de manieren te ontrafelen waarop de drie contexten van beleid, sociaaleconomische omstandigheden en cultureel klimaat generationele afhankelijkheden in families en hun levensuitkomsten structureren.

ERC Advanced Grant

De Europese Unie i maakt met de ERC-Grants een substantieel budget vrij voor grensverleggend onderzoek dat is geïnitieerd door de excellente onderzoekers zelf. Deze persoonsgebonden subsidie is voor vijf jaar en wordt toegekend aan uitzonderlijke en richtingbepalende onderzoekers.