Commissie debatteert over economische zaken voor de eurozone

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 17 september 2012, 14:03.

Deze week debatteren de leden van de commissie i economische zaken over belangrijke kwesties voor de eurozone i. Verder staan in de diverse commissies stemmingen over de versterking van de rechten van asielzoekers en over een betere bescherming van kinderen op het internet op de agenda. De milieucommissie zal een advies geven over de winning van aardolie en aardgas uit te zee. Ondervoorzitter Miguel Angel Martínez i gaat op Facebook chatten over meertaligheid.

De commissie Economische zaken bespreekt op donderdag een ontwerpresolutie over de toekomst van de Economische en Monetaire Unie i. Op woensdag buigt deze commissie zich over het jaarverslag van de Europese Centrale Bank i over 2011 en zullen de voorzitters van de Europese financiële toezichthouders hun opwachting maken.

Stemmingen in de commissies

In de commissie Burgerlijke vrijheden wordt op woensdag gestemd over een richtlijn die de rechten van asielzoekers in bewaring versterkt, zoals gratis rechtsbijstand en respect voor de behoeften van kwetsbare personen. Er wordt ook gestemd over een verordening over de regel dat het land waar een asielzoeker de EU i binnenkwam, verantwoordelijk is voor de behandeling van een aanvraag.

Op woensdag wordt er in de cultuurcommissie gestemd over een resolutie over de bescherming van kinderen in de digitale wereld, waarin wordt opgeroepen tot de bestrijding van illegale en schadelijke inhoud, de bescherming van privacy en het ontwikkelen van strategieën om de toegang tot en de voorlichting over (nieuwe) media te bevorderen.

Op woensdag stemt de milieucommissie over een advies over het winnen van gas en olie op zee. Naar verwachting zal er worden opgeroepen tot financiële garanties voor het betalen van de kosten voor het opruimen van ongevallen.

Openbare hoorzittingen

De bijzondere commissie georganiseerde misdaad houdt een hoorzitting op maandag en dinsdag over cybercriminaliteit in het bijzonder over corruptie in de sport. De commissie constitutionele zaken houdt op dinsdag een hoorzitting over hoe de directe deelname aan het politieke leven door burgers kan worden bevorderd.

Facebook chat

Op dinsdag zal ondervoorzitter Miguel Angel Martínez op Facebook chatten over meertaligheid, dit in aanloop naar de Europese Dag van de Talen die op 26 september wordt gehouden.

REF. : 20120913STO51331