DPK: Nederland moet uit de Europese Unie stappen

Met dank overgenomen van /RNW (RNW), gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2012.

Nederland moet afscheid nemen van de euro, uit de Europese Unie i stappen en samen met gelijkgestemde rijke Europese landen i een nieuwe economische gemeenschap vormen met een eigen munt, de neuro. Daarvoor pleit oud-PVV'er Hero Brinkman i met zijn nieuwe partij Democratisch Politiek Keerpunt i (DPK).

Brinkman presenteerde de kandidatenlijst en een aantal standpunten vrijdag tijdens een bijeenkomst bij de Pyramide van Austerlitz. DPK pleit verder voor het liberaliseren van gevangenissen. De 20 miljoen euro die dat oplevert kan naar ouderenzorg. Op ontwikkelingshulp kan worden gekort, vindt Brinkman. Ook wil hij een strenger immigratie-, integratie- en veiligheidsbeleid, maar wel 'met de menselijke maat'.

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst van het DPK telt 50 namen. Na Brinkman als lijsttrekker staat ondernemer Carlo Strijk op nummer 2. Strijk deed in 2006 nog een gooi naar het lijsttrekkerschap van D66 i, maar legde het af tegen Alexander Pechtold i. Strijk is volgens zijn eigen twitteraccount trainer/coach op het gebied van 'personal branding, communicatie, carrière/levensvragen en je missie in het leven!'. Op nummer 3 staat de eerste vrouw op de lijst, Jeanette Winter, gevolgd door Jacques Arntz en Martin Hagen.


Met dank overgenomen van /RNW (RNW).
banner Station Europa