Winnaar scenariowedstrijd Europa in 2030 bekendgemaakt

maandag 2 juli 2012

DEN HAAG (PDC i) - Ries Kamphof (27) is met zijn essay 'Het scenario van de Genoodzaakte Gemeenschap' uitgeroepen tot winnaar van de scenariowedstrijd Europa in 2030. Hij ontving de prijs, een geldbedrag van €750, gisteravond uit handen van juryvoorzitter Frans Timmermans i. De wedstrijd is een initiatief van het Europafonds van de Wiardi Beckman Stichting.

In zijn scenario schetst Kamphof een beeld van een meer democratisch, solidair en duurzaam Europa in 2030. Gezamenlijkheid is hierbij het sleutelwoord, maar in bredere zin dan alleen op economisch gebied. Een gezamenlijk optredend Europa is in de woorden van deze auteur naast economisch noodzakelijk, ecologisch, sociaal en bestuurlijk een voorwaarde om een groot gedeelte van de huidige welvaart in Europa te behouden in de toekomst.

Als prijs ontving de jonge scenarioschrijver uit handen van de juryvoorzitter Frans Timmermans (PvdA-Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris voor Europese Zaken) een cheque ter waarde van €750 en een bundel waarin de vier beste scenario's verzameld zijn. Alle deelnemers die een volledig scenario indienden, zijn bovendien uitgenodigd voor een bezoek aan Brussel en de Europese instellingen.

Over het WBS Europafonds

Het WBS Europafonds is in 2011 opgericht met als doelstelling het debat over Europa in de Nederlandse sociaaldemocratie weer op gang te brengen en te stimuleren.

Het doel van het opnieuw op te starten en te stimuleren Europadebat is drieledig:

  • het ontwikkelen van ideeën en visie
  • kennisoverdracht met betrekking tot Europese zaken
  • debat over Europese samenwerking