Tweede Kamer organiseert symposium over Europa en pensioenen

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op dinsdag 10 april 2012.

Op donderdag 19 april organiseert de Tweede Kamer een symposium over Europa en pensioenen. Aanleiding is het pensioenenvoorstel dat de Europese Commissie i recent publiceerde. De Tweede Kamer maakt zich vooral zorgen over de daarin aangekondigde voorstellen voor bedrijfspensioenfondsen (de herziening van de IORP-richtlijn) en voor de meeneembaarheid van pensioenrechten.

Standpuntnotitie

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer heeft Pieter Omtzigt i (CDA) benoemd tot rapporteur voor dit onderwerp. Als rapporteur stelt hij namens de Tweede Kamer een standpuntnotitie op over deze thema’s. Met deze notitie wil de Kamer steun verwerven bij andere Europese parlementen om samen op te trekken als de wetgevende voorstellen over pensioenfondsen en pensioenrechten van werknemers later dit jaar worden gepubliceerd. Het symposium dient mede als ‘input’ voor de standpuntnotitie.

In drie rondes wordt gesproken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van Europese bemoeienis met pensioenen, over de implicaties voor de sector en voor belanghebbenden en over toezicht. Gasten zijn onder andere Niels Kortleve (PGGM), Jacques Pelkmans (Europa College), Ria Oomen i (Lid Europese Parlement i) Joanne Kellerman (Nederlandsche Bank), Gerard Riemen (Pensioenfederatie) en Chris Driessen (FNV).

Wilt u het symposium bijwonen? Stuur dan een mail met als onderwerp 'Aanmelding symposium' naar pensioenrapporteur@tweedekamer.nl. Vermeld hierin de namen van de personen die u wilt aanmelden en uw telefoonnummer. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging via de mail.

Locatie: Tweede Kamer, Oude Zaal

Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Toegang: gratis

Ook kunt u uw opvattingen over de rol van Europa op het gebied van pensioenen kenbaar maken en op deze manier bijdragen aan de meningsvorming ten behoeve van de standpuntnotitie. Uw bijdrage mag maximaal twee A4 zijn. Deze kunt u sturen aan pensioenrapporteur@tweedekamer.nl.

Klik hier voor meer informatie over het pensioenenvoorstel van de Europese Commissie.