Nederland biedt Grieken hulp aan bij hervormen openbaar bestuur en economie

Met dank overgenomen van Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) i, gepubliceerd op donderdag 22 maart 2012.

Structurele hervormingen en gezonde overheidsfinanciën zijn noodzakelijk om de concurrentiekracht in Griekenland te verbeteren. Het initiatief om de hervormingen uit te voeren ligt bij Griekenland en het is belangrijk dat de Grieken duidelijke vooruitgang laten zien. Nederland wil daarbij assistentie verlenen.

Dat zei staatssecretaris Knapen tegen minister Giannitsis van Binnenlandse Zaken. De Griekse minister brengt vandaag een bezoek aan Nederland om te spreken over de voortgang van de hervormingen in Griekenland. Hij speelt een belangrijke rol bij het doorvoeren van de hervormingen die als voorwaarde zijn gesteld bij het tweede steunpakket.

Staatssecretaris Knapen i gaf aan dat hij beseft dat de benodigde hervormingen grote offers vragen van de Griekse bevolking. Tegelijkertijd is het de enige manier om Griekenland weer perspectief te geven voor de toekomst. Minister Giannitsis benadrukte de inzet van de Griekse regering en sprak zijn waardering uit voor de Nederlandse technische assistentie aan Griekenland, onder meer voor het verbeteren van het investeringsklimaat, het functioneren van de belastingdienst en het kadaster, en de versterking van de rechtsstaat.