Xinmao doet geen bod op Draka

donderdag 6 januari 2011
gewijzigd

AMSTERDAM (ANP) - Het Chinese Xinmao trekt zich terug uit de overnamestrijd rond de Nederlandse kabelproducent Draka. Het bedrijf liet donderdag weten dat het geen officieel bod op Draka zal doen.

Als belangrijkste reden om zich terug te trekken, noemde Xinmao de tijdsdruk die is ontstaan nu het Italiaanse Prysmian zijn bod officieel heeft gelanceerd. De aanmeldperiode van dit bod loopt op 3 februari af. Xinmao denkt niet dat het zal lukken voor die datum een concurrerend bod te doen.

Prysmian biedt aandeelhouders 8,60 euro in contanten en 0,6595 aandeel Prysmian. Tegen de koers van het aandeel Prysmian donderdagochtend komt dat neer op ongeveer 17,71 euro per aandeel. Xinmao had eerder laten weten 20,50 euro per aandeel in contanten te willen betalen.

Draka liet weten kennis te hebben genomen van het bericht van Xinmao. Een woordvoerder zei dat het bedrijf nu verdergaat met het bod van Prysmian. Woensdag, na de lancering van het bod van Prysmian, had Draka al laten weten hierachter te blijven staan.