Oprichting Huis voor democratie en rechtstaat

donderdag 30 september 2010

DEN HAAG (PDC i) - Vandaag vindt tijdens een bijeenkomst in de Oude Zaal van de Tweede kamer i de oprichting plaats van de stichting Huis voor democratie en rechtstaat. Het Huis wil mensen betrekken bij thema's als de Grondwet, de geschiedenis van de Nederlandse democratie, het Koninkrijk der Nederlanden, Europa, de rechtstaat en mensenrechten.

De voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer i, Gerdi Verbeet i en de René van der Linden i, staatssecretaris Bijleveld i van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Hirsch Ballin i van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en tevens minister van Justitie spreken op de bijeenkomst waar zij hun visie op de betekenis van het Huis uiteenzetten.

Het Huis richt zich onder andere op scholieren, studenten en leden van politieke organisaties. Veel van de activiteiten die het Huis gaat organiseren vinden nu al plaats onder de vlag van het Instituut voor Publiek en Politiek en de Stichting Bezoekerscentrum Binnenhof. Beide stichtingen gaan per 1 oktober op in het Huis voor democratie en rechtstaat.

Bron: nieuwsbericht Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties