Alors on danse...

Met dank overgenomen van Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i, gepubliceerd op zondag 4 juli 2010.

Aan het Europees Parlement was het vanavond een komen en gaan van nationale en internationale artiesten. Samen met het enthousiaste publiek zetten ze het Belgische voorzitterschap met een knal in.

Het was een nooit eerder gezien feest aan het Luxemburgplein. Het was immers de eerste keer dat het plein als locatie diende voor een muziekspektakel van deze aard. Met het Europees Parlementsgebouw op de achtergrond en geflankeerd door tientallen schermen die de Esplanade sierden, kreeg het plein even de allure van een festivalsite.

Het programma was goed gevuld, met een brede waaier aan artiesten. Nationale kleppers als Daan, Joost Zwegers, Marie Daulne (Zap Mama) en de Belgische Eurosong-laureate Sandra Kim passeerden de revue. De Brusselse hype van het moment, Stromae, staat al weken overal in Europa aan de top van de hitparades en kon dus niet ontbreken. Hij bracht het publiek in beweging met zijn aanstekelijke hit: ‘Alors on danse’.

De Belgische artiesten werden afgewisseld door bekende en minder bekende Europese en internationale gasten. Hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de komst van Brian Molko, leadzanger van de internationaal gerenommeerde rockgroep Placebo, die klassiekers van Jacques Brel en The Beatles bracht.

Dat België een land is dat kan feesten, kon Europese Unie i vanavond met eigen ogen kunnen aanschouwen. Tot in de vroege uurtjes werd er gevierd. België danste zichzelf het Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie binnen.