Kom Europa vieren

Met dank overgenomen van Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i, gepubliceerd op woensdag 30 juni 2010.

Zaterdag 3 juli, daags na de ceremoniële opening van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU, mag u uw feestplunje uit de kast halen! Want België trakteert het grote publiek op een uniek festijn om deze speciale gebeurtenis te vieren. Zowat in het hele land en in het hartje van de Europese wijk van Brussel wordt het een onvergetelijke avond vol dans, muziek, geluid en licht, vuurwerk en tal van andere verrassingen, in aanwezigheid van vele Belgische en internationale artiesten. Mis dit niet!

België danst Europa

De protocollaire opening van het voorzitterschap, met een concert van José van Dam, vindt plaats op 2 juli. Op zaterdag 3 juli staat u in de picture en kan u uw beste danspasjes aan Europa tonen. Van 20u tot 21u30 is heel België uitgenodigd om samen een choreografisch dansje te leren dat tevens gelijktijdig opgevoerd zal worden in twaalf Belgische steden (Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Eupen, Gent, Hasselt, Luik, Leuven, Louvain-la-Neuve, Oostende, Doornik). Een gratis danslesje op maat van jong en oud. Wees van de partij en dans mee met België!

“I Love EU”

Na 22u is het hart van de Europese wijk van Brussel “the place to be”! De esplanade van het Europees Parlement i en het Luxemburgplein zullen het decor vormen voor een uitzonderlijk spektakel: I ? EU (lees “I love you”). De feestganger zal een potpourri voorgeschoteld krijgen van muziek, dans, vuurwerk, geluid- en lichtshow en tal van andere verrassingen, in aanwezigheid van vele Belgische en internationale artiesten.

Fuifnummers kunnen vanaf 23u30 terecht op het Luxemburgplein voor een reusachtige afterparty.

Al deze evenementen zijn gratis en worden rechtstreeks uitgezonden op meerdere grote Belgische en Europese televisiezenders.

Zet de zomer goed in en kom op zaterdag 3 juli het Belgisch voorzitterschap vieren!