Drs. M.P.M. (Michiel) Holtackers
CDA'er die een jaar en drie maanden deel uitmaakte van de Tweede Kamer. Hij was eerder, sinds 1976, werkzaam bij de politie en hoofd van de afdeling internationaal politieonderwijs van de Nederlandse Politieacademie. Verder was hij negen jaar voorzitter van de vakbond van middelbaar en hoger politiepersoneel. Als Kamerlid hield hij zich bezig met defensiepersoneel en waterbeleid. Maakte zich sterk voor het behoud van de waterschappen. Werd bij zijn afscheid getypeerd als een oprecht geïnteresseerde en sympathieke collega.
CDA
functie(s) in de periode 2011-2012: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
Michiel Pieter Maria (Michiel)
geboorteplaats en -datum
Arnhem, 19 oktober 1956partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)
-
-interim-directeur Politiestudiecentrum te Warnsveld, Multifunctioneel Politie-Opleidingscentrum Delft en Politie-instituut openbare orde en gevaarsbeheersing te Ossendrecht, van 1993 tot 1997
-
-voorzitter Vereniging van Middelbare en Hogere Politieambtenaren, van 1997 tot 2006
-
-hoofd afdeling Internationaal Politie-onderwijs (rang: commissaris), Nederlandse Politie Academie, van 2006 tot juni 2011
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 30 juni 2011 tot 20 september 2012
-
-docent Nederlandse Politie-academie, vanaf april 2013
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
vorige (2/5)-
-Nederlands vertegenwoordiger bestuursraad Europese Politieacademie
-
-lid bestuur Politievormingscentrum IBZ Schloss Gimborn
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
afgeleide functies, presidia etc.
lid Klankbordgroep 'kosten en effecten klimaat- en energiebeleid' (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 15 maart 2012 tot 20 september 2012
In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.
algemeen-
-Was betrokken bij opleiding van politieambtenaren in diverse landen, zowel binnen als buiten Europa
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.