Brussel geeft groen licht aan overname Versatel door Tele2

donderdag 8 september 2005

De Europese Commissie heeft de operatie goedgekeurd waarbij het Zweedse telecombedrijf Tele2 AB (Tele2) de Nederlandse en Belgische activiteiten van Versatel Telecom International NV (Versatel) overneemt. De Commissie toetste de operatie aan de EU-concentratieverordening en kwam tot de bevinding dat de daadwerkelijke mededinging binnen de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan niet bijzonder van de operatie te lijden zou hebben.

Tele2 biedt vaste en mobiele telefonie, internet, datanetwerken en kabeltelevisie aan in 25 Europese landen. Versatel is eigenaar van telecomnetwerken en levert spraak-, data- en internetdiensten aan zakelijke en particuliere klanten.

Uit het onderzoek door de Commissie bleek dat de geplande operatie alleen onbeduidende horizontale overlappingen oplevert voor de activiteiten van de partijen in Nederland en België. Wanneer de operatie is afgerond, zullen de samengevoegde marktaandelen geen beperking van de concurrentie opleveren. Ook zouden er geen ernstige verticale mededingingsbezwaren rijzen voor de Nederlandse en Belgische markten voor vaste en mobiele telecommunicatie.