Op de agenda: emissies, gezondheidsbedreigingen, mensenrechten

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 12 juli 2021.

Europarlementariërs zullen nadenken over het voorstel van de Commissie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en stemmen over wetgeving om gezondheidsbedreigingen aan te pakken.

Fit for 2030/Fit for 55

Op woensdag zal de milieucommissie een gedachtewisseling houden met Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Commissie, over het nieuwe wetgevingspakket dat bedoeld is om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55 procent te verminderen. Euroommissaris Kadri Simson zal de voorstellen presenteren aan de Europarlementariërs in de industriecommissie.

Grensoverschrijdende bedreigingen voor de gezondheid

Dinsdag stemmen Europarlementariërs in de milieucommissie over nieuwe wetgeving, gericht op een beter beheer van ernstige grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen, zoals de COVID-19-pandemie. Het voorstel omvat de goedkeuring van een EU-plan voor gezondheidscrisis en een pandemieparaatheid en een sterker monitoringsysteem voor het opsporen van bedreigingen.

Conferentie op hoog niveau over de wereldwijde staat van de mensenrechten

De eerste Global State of Human Rights-conferentie vindt vrijdag plaats en wordt gezamenlijk georganiseerd door het Europees Parlement en de Global Campus on Human Rights, een netwerk van universiteiten die.

Buitenlandse zaken

Europarlementariërs in de Commissie buitenlandse zaken stemmen donderdag over drie ontwerpresoluties met aanbevelingen over de toekomstige betrekkingen van de EU met de VS, Rusland en China.

Roamingregels

Maandag brengt de Commissie interne markt advies uit over een voorstel om de huidige roamingregels in de EU te verlengen tot 2032.

Gendergerelateerd geweld aanpakken

Dinsdag stemmen de commissies juridische zaken en vrouwenrechten over een gezamenlijk rapport over de impact van partnergeweld en voogdijrechten op vrouwen en kinderen.

Donderdag stemmen de commissies voor vrouwenrechten en burgerlijke vrijheden over een ontwerpverslag waarin wordt voorgesteld om gendergerelateerd geweld te identificeren als een misdaadgebied dat op Europees niveau moet worden aangepakt.

Lees meer

Productinformatie

REF.: 20210708STO08002