Deze week: gemeenschappelijk asielsysteem, religieuze dialoog, situatie in Hongarije

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 9 april 2018.

Regels om asielprocedures te vereenvoudigen en in te korten, naleving van EU-waarden in Hongarije en een debat met leiders van niet-confessionele organisaties staan ​​deze week op de agenda.

Een voorstel voor één enkele en gemeenschappelijke procedure voor asielverzoeken in alle EU-landen zal donderdag in de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken i worden aangenomen. Het doel is om de asielprocedures te vereenvoudigen en in te korten, en om te voorkomen dat vluchtelingen hun voorkeursland kiezen waar ze asiel aanvragen (het zogenaamde asielshoppen). Lees verder over de reactie van de EU op migratie.

Dezelfde commissie zal ook op donderdag haar beoordeling van de situatie in Hongarije geven. De leden overwegen of het land het risico loopt dat de EU-waarden ernstig worden geschonden en of een artikel 7-procedure moet worden aangevraagd.

Een regelmatige dialoog tussen de EU-instellingen en Europese kerken, religieuze verenigingen en niet-confessionele organisaties vindt op woensdag plaats onder auspiciën van eerste ondervoorzitter Mairead McGuinness. Deze keer zal de interreligieuze dialoog zich concentreren op de kwestie van discriminatie en vervolging van niet-gelovigen overal ter wereld.

Meer informatie

Het EP op sociale media

Productinformatie

REF.: 20180404STO00907

Gecreëerd: 09-04-2018 - 12:31