Deze week: de toekomst van de EU, Russische propaganda en schone energie

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 15 januari 2018.

De leden bespreken deze week de toekomst van Europa met de premier van Ierland en zij debatteren over de invloed van Russische propaganda op de Europese politiek en over schone energie.

Access to video: Bekijk de video

(Duur van de video:51)

Leo Varadkar, de premier van de Republiek Ierland, debatteert woensdagochtend met de leden over de toekomst van Europa. Dit debat is de eerste in een reeks debatten over het onderwerp tussen EU-leiders en EP-leden.

Een debat over de resultaten van de EU-top van december staat op dinsdagochtend op de agenda met de Voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk.

Nepnieuws en spionagetechnologie

De invloed van Russische propaganda op EU-landen en vermeende pogingen van Rusland om verkiezingen te manipuleren met nepnieuws, staat op de agenda op woensdagmiddag.

Op dinsdag debatteren de leden over de uitbreiding van uitvoercontroles van zoals apparaten om mobiele telefoons te onderscheppen en computers te hacken. De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat autoritaire regimes de mensenrechten van hun burgers schenden. De stemming is op woensdag.

Wisseling van de wacht

Bulgarije heeft op 1 januari het Voorzitterschap van de Raad van de EU overgenomen van Estland. Premier Boyko Borissov zal de prioriteiten van het Voorzitterschap van Bulgarije op woensdag presenteren. Het is de eerste keer dat Bulgarije het Voorzitterschap bekleedt.

De Estse premier Jüri Ratas zal de resultaten van het Estse voorzitterschap op dinsdag bespreken.

Verder op de agenda

Het Parlement debatteert op maandag over schone energie en op dinsdag over de situatie in Iran en de steun van de EU aan het vredesproces in Colombia.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20180112STO91624

Gecreëerd: 15-01-2018 - 11:12