Groeianalyse belangrijk onderdeel overleg Raad Algemene Zaken

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op donderdag 30 november 2017.

Europese Zaken

Op 4 december aanstaande voeren de woordvoerders Europese Zaken van de fracties schriftelijk overleg met de minister van Buitenlandse Zaken over de Raad Algemene Zaken i (RAZ) die op 12 december plaats heeft.

De ministers bereiden tijdens deze RAZ de Europese Raad i voor die op 14 en 15 december bijeen komt. Tevens praten de ministers over de goedkeuring van een gemeenschappelijke verklaring over de interinstitutionele programmering. Doel is ervoor te zorgen dat het EU-wetgevingsproces transparanter wordt, meer openstaat voor de inbreng van belanghebbenden en gemakkelijker te volgen is.

Een ander belangrijk punt van de RAZ op 12 december is de jaarlijkse groeianalyse in het kader van het Europees semester 2018. Het Europees Semester, een gedetailleerde analyse van het budget en de economische en structurele hervormingen in de lidstaten, begint wanneer de Commissie met haar jaarlijkse groeianalyse komt. In de groeianalyse staan de EU-prioriteiten voor economische groei en werkgelegenheid voor het komende jaar.

De inbreng van de woordvoerders Europese Zaken dient op 4 december voor 15:00 binnen te zijn.

  • 04/12: Schriftelijk overleg Raad Algemene Zaken op 12 december 2017