Wikström over migratie: er is een eerlijke verdeling tussen de lidstaten nodig

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op donderdag 16 november 2017.

Access to video:

(Duur van de video:1:30)

Het Europese asielstelsel bezweek onder de vluchtelingencrisis. De hervorming van het Dublin-systeem moet het systeem eerlijk en duurzaam maken.

De huidige Dublinverordening, die bepaalt welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een asielaanvraag, voorziet niet meer in haar behoeften. In haar verslag dat op 19 oktober door de commissie Burgerlijke vrijheden i , stelt rapporteur Cecilia Wikström (ALDE, SE) drie sleutelprioriteiten voor:

  • • 
    de lidstaten delen de verantwoordelijkheid voor asielzoekers;
  • • 
    de lidstaten met buitengrenzen - de eerste plaats van aankomst in Europa voor de meest vluchtelingen - nemen hun verantwoordelijkheid bij de registratie van alle aankomende mensen en voor de bescherming en instandhouding van de buitengrenzen van de EU;
  • • 
    mensen die behoefte hebben aan internationale bescherming gaan deze sneller krijgen en degenen waarvan bewezen is dat zij geen recht hebben op asiel, moeten terugkeren naar hun thuislanden op een snelle en waardige manier.

"We hebben een systeem nodig dat functioneert, ongeacht of er een grote of kleine instroom van mensen is, zodat we geen noodmaatregelen meer hoeven te nemen," zei Wikström.

Bekijk de video voor meer informatie.

Meer informatie over de hervorming van het Europees asielbeleid.

Meer informaite

Productinformatie

REF.: 20171012STO85934

Gecreëerd: 19-10-2017 - 16:05