Staat van de Unie: Commissievoorzitter Juncker in debat met de leden

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 8 september 2017.

Access to video:

(Duur van de video:19)

Staat van de Unie 2017

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker i komt op 13 september naar het Parlement om op het jaar terug te blikken en nieuwe initiatieven aan te kondigen in een debat met de leden.

Het debat over de staat van de Europese Unie i is het startschot voor het nieuwe politieke seizoen. Juncker zal het Parlement een ​​overzicht geven van wat de Commissie de afgelopen twaalf maanden heeft gedaan en van de plannen voor de toekomst. De toespraak en het daarop volgende debat bieden de gelegenheid na te denken over de uitdagingen waarmee Europa wordt geconfronteerd, waaronder de Brexit-onderhandelingen, veiligheid en meer economische samenwerking.

Het plenaire debat in Straatsburg start woensdagochtend om 9.00 uur met een verklaring van Juncker, gevolgd door reacties van fractieleiders en andere leden.

Live-verslaggeving

Het Parlement biedt u verschillende manieren de Staat van de Unie te volgen.

U kunt het live zien op onze , op EbS of op Youtube

Op ons twitter-account zullen we live updates van het debat bieden met citaten van Juncker en de fractieleiders. Doe mee aan de online discussie met behulp van de hashtag #SOTEU.

Ons dashboard bevat de live streaming, achtergrondinformatie, informatie over de sprekers en fracties, foto's, relevante tweets, video's en nog veel meer.

Onze Storify-verslaggeving brengt u live updates, inclusief citaten, foto's en video's tijdens het debat.

Facebook

Op dinsdag 12 september geeft EP-Voorzitter Antonio Tajani een live video-interview op de Facebook-pagina van het Parlement. Het debat over de Staat van de Unie wordt ook live op Facebook gestreamd.

Visies van de EP-leden

Ontdek wat de leden van de EP over de Staat van de EU zeggen op sociale media met behulp van de EP Newshub.

Audiovisuele materialen

Een uitgebreide verslaggeving door de audiovisuele dienst van het Parlement zal beschikbaar zijn op een aparte pagina.

Vormgeven van de toekomst van Europa

Sinds de Staat van de Unie in september 2016 hebben veel belangrijke politieke ontwikkelingen plaatsgevonden. Het Verenigd Koninkrijk heeft de procedure voor het verlaten van de EU geactiveerd, terwijl in Parijs en Berlijn wordt gewerkt aan het dichter bij elkaar brengen van Europa.

In februari namen de leden drie verslagen aan waarin wordt aangegeven hoe volgens hen de EU hervormd moet worden om het handelend vermogen te stimuleren, het vertrouwen te herstellen en de economie veerkrachtiger te maken.

De Commissie heeft vijf discussienota’s gepubliceerd die dienen als uitgangspunt voor een debat over de toekomst van de Europese integratie. Elk document is gewijd aan een specifiek thema: Europa’s sociale dimensie, globalisering, de economische en monetaire unie,defensie, en financiën.

De documenten bevatten ideeën en scenario's voor hoe Europa er in 2025 uit zou kunnen zien maar zij bevatten geen specifieke voorstellen. In de toespraak over de Staat van de Unie zal Juncker naar verwachting verder op deze onderwerpen ingaan.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20170904STO83009

Gecreëerd: 08-09-2017 - 15:15