Deze week in het Parlement: Turkije, audiovisuele diensten en migratie

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 24 april 2017, 15:30.

Deze week bespreken de leden in de plenaire vergadering het Turkse referendum met Federica Mogherini i, vertegenwoordiger van het buitenlands beleid. In de commissies stemmen de leden over het beperken van geoblocking, de bescherming van minderjarigen online en de oprichting van een Europees Fonds voor Duurzame Ontwikkeling voor de bestrijding van de oorzaken van migratie.

Plenaire vergadering

De uitslag van het Turkse referendum voor meer grondwettelijke bevoegdheden aan de Turkse president, staat voor woensdag op de agenda. De leden zullen de gevolgen met Mogherini bespreken.

Op woensdag debatteren de leden ook over de situatie in Hongarije.

De leden stemmen over een resolutie over de politieke gebeurtenissen in Venezuela, in navolging van het debat dat het Parlement al eerder deze maand voerde.

Op woensdag discussiëren zij over sociale bescherming en een beter balans tussen werk en privéleven in Europa na de presentatie van de nieuwe sociale pijler van de EU door Commissaris Marianne Thyssen.

Donderdag bespreken de leden het economisch hervormingsprogramma voor Griekenland met de Voorzitter van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem.

Commissievergaderingen

De commissie Burgerlijke vrijheden stemt over de wijziging van de richtlijn voor minimumnormen voor de opvang van asielzoekers om de voorwaarden in de lidstaten beter te harmoniseren.

De commissies Buitenlandse zaken, Ontwikkelingssamenwerking en Begroting stemmen over de oprichting van een Europees Fonds voor Duurzame Ontwikkeling om de werkgelegenheid en stabiliteit in Afrika en de regio rond de EU te verbeteren om de oorzaken van migratie te bestrijden.

De Cultuur- en onderwijscommissie stemt over wijziging van de richtlijn voor audiovisuele mediadiensten van 2010, met nieuwe distributiemodi, digitalisering en platforms voor het delen van video's en de bescherming van minderjarigen.

De Interne marktcommissie stemt over nieuwe regels voor het stopzetten van prijsdiscriminatie en verschillende voorwaarden voor consumenten die goederen of diensten uit verschillende EU-landen kopen.

REF. : 20170407STO70801