Duitse president: "Europa is ingewikkeld maar de moeite waard"

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op dinsdag 4 april 2017, 15:12.

De Duitse President Frank-Walter Steinmeier maakte een hartstochtelijk pleidooi ten gunste van de Europese Unie i tijdens een toespraak in de plenaire vergadering op dinsdag 4 april. "We moeten dit waardevolle erfgoed niet opgeven en het aan de tegenstanders van Europa overlaten. We moeten het beschermen, er voor zorgen en het verbeteren, dat is onze historische plicht," zei hij. "Het is aan ons om te zorgen dat de Europese droom aan de volgende generatie wordt doorgegeven."

Steinmeier werd verwelkomd door het EP-Voorzitter i Antonio Tajani i. In zijn toespraak zei de Duitse president: "Europa is een ingewikkeld en veeleisend project maar het is allemaal de moeite waard."

Hij waarschuwde ook tegen populisten die angst gebruiken voor politiek gewin: "Het is onverantwoord om te zeggen dat in deze wereld een Europees land van zich kan laten horen of zelf zijn economische belangen naar voren kan brengen zonder de EU ".

Met betrekking tot de rol van Duitsland in de EU, zei Steinmeier: "We weten wat we aan de EU te danken hebben. Wij Duitsers willen de Europese Unie bij elkaar houden Wij willen een gemeenschappelijke toekomst in Europa creëren, samen met onze partners - zowel groot als klein - met dezelfde rechten en plichten."

REF. : 20170331STO69302