EU prolongs sanctions over actions against Ukraine's territorial integrity until 15 September 2017

Met dank overgenomen van Raad van de Europese Unie (Raad) i, gepubliceerd op maandag 13 maart 2017.

Op 13 maart 2017 heeft de Raad de beperkende maatregelen wegens acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen, met 6 maanden verlengd tot en met 15 september 2017. De maatregelen omvatten de bevriezing van tegoeden en reisverboden.

De beoordeling van de situatie gaf geen aanleiding tot een wijziging in de sanctieregeling. De lijst is herzien en de Raad heeft 2 overleden personen geschrapt van de lijst van personen en entiteiten die onderworpen zijn aan deze beperkende maatregelen, die nu gelden voor 150 personen en 37 entiteiten. De identificatiegegevens en motivering voor plaatsing op de lijst in verband met deze personen en entiteiten zijn waar nodig geactualiseerd.

De wetgevingsbesluiten staan in het Publicatieblad van de EU van 14 maart 2016. De besluiten zijn via de schriftelijke procedure aangenomen.

Deze beperkende maatregelen werden ingesteld in maart 2014 en laatstelijk verlengd in september 2016. Er gelden diverse EU-maatregelen als reactie op de crisis in Oekraïne, waaronder:

  • economische sancties tegen specifieke sectoren van de Russische economie, geldig tot en met 31 juli 2017
  • beperkende maatregelen naar aanleiding van de illegale inlijving van de Krim en Sebastopol, beperkt tot het grondgebied van de Krim en Sebastopol, geldig tot en met 23 juni 2017.

Overzicht van de beperkende EU-maatregelen als reactie op de crisis in Oekraïne

Factsheet betrekkingen EU-Oekraïne (EDEO)

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN

Lijst van personen en entiteiten die onderworpen zijn aan beperkende EU-maatregelen in verband met de territoriale integriteit van Oekraïne (maart 2017)

×

Dit document is momenteel alleen beschikbaar in de volgende talen:

EN