Inbreng Louis Bontes bij Algemene Politieke Beschouwingen

Met dank overgenomen van Tweede Kamerfractie Groep-Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, gepubliceerd op woensdag 21 september 2016.

Voorzitter, leugens en gebroken beloftes. Dat is het resultaat van vier lange jaren Rutte II. Van duizend euro voor werkend Nederland tot geen geld naar de Grieken. De VVD-kiezer werd iedere keer keihard bedrogen.

Deze minister-president vond jarenlang het pluche belangrijker dan zijn kiezers. Maar nu - in verkiezingstijd - zegt de VVD sorry. Sorry voor al die gebroken beloftes. Het is doorzichtig en hypocriet. Het is een grove belediging van miljoenen Nederlanders.

En, Voorzitter, waar blijven eigenlijk al die andere verontschuldigingen van onze excuus-premier? Voor het maandenlang negeren van het ‘Nee’ bij het Oekraïne-referendum? Voor de nog steeds ontbrekende radarbeelden van de aanslag op de MH17? De onderste steen zou toch boven komen? Rutte zou er toch persoonlijk voor zorgen dat de daders werden bestraft?.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wanneer zegt de premier sorry voor de verwaarlozing van onze veiligheid? Voor het sluiten van de helft van alle politiebureaus? Voor de grote financiële tekorten bij justitie?

Het extra geld dat het kabinet nu voor 2017 reserveert, is een doekje voor het bloeden. Het roer moet echt om. We moeten fors investeren in onze veiligheid. Wij zeggen: één miljard extra voor politie en justitie.

Want, Voorzitter, alleen in de sprookjeswereld van de VVD is Nederland veiliger geworden. In werkelijkheid lopen duizenden veroordeelde criminelen vrij rond en staan de gevangenissen leeg. VVD-staatssecretaris Dijkhoff wil zelfs verlof verlenen aan levenslang gestraften. Gruwelijke moordenaars en terroristen - zoals Mohammed B. - komen zo mogelijk weer op vrije voeten. Een harde klap in het gezicht van de nabestaanden.

Wéér een gebroken belofte. Maar wat hadden we anders verwacht van de VVD? “Meer straf en minder begrip voor criminelen”, was ooit de slogan. Premier Rutte beloofde dat Volkert van der Graaf nooit vervroegd zou vrijkomen. Maar Volkert loopt weer vrij rond en lacht iedereen keihard uit.

Niet de politie, maar het tuig is de baas op straat. Dat zagen we in Zaandam. Dat zien we overal in Nederland. Wij zeggen: die criminelen hebben geen buurthuis nodig, maar de lange lat.

Wie ook heel snel haar excuses mag aanbieden is de VVD-minister van Defensie. Terwijl de terreurdreiging nog nooit zo groot is geweest en we in oorlog zijn met IS, verkeert onze krijgsmacht in deplorabele staat. Er zijn zelfs te weinig helmen en kogels. Het is een zelf respecterend land onwaardig.

Voorzitter, een kabinet dat zo met haar militairen omgaat verdient het niet te regeren. Wij zeggen: onze krijgsmacht heeft geen miljoenen, maar miljarden nodig. Er moet meer dan 5 miljard extra naar defensie zodat Nederland eindelijk weer voldoet aan de afgesproken NAVO-norm.

De onrust in de wereld vraagt om krachtige antwoorden en dat betekent ook een streng immigratie- en asielbeleid. Het afgelopen jaar kwamen vele tienduizenden asielzoekers ons land binnen. Velen werden door falend kabinetsbeleid niet of nauwelijks gescreend. Het resultaat: oorlogsmisdadigers, verkrachters en IS-terroristen binnen onze poorten. Dank je wel, Klaas. Dank je wel VVD. Rutte II is een gevaar voor Nederland.

Dat geldt ook voor de Europese Unie. De EU is een ondemocratisch gedrocht. De EU moet terug naar de kern: alleen economische samenwerking. Alle andere bevoegdheden moeten we uit Brussel terughalen. Net als de meerderheid van de Nederlandse bevolking zijn wij voorstander van een NExit-referendum. Nederland moet weer onafhankelijk en soeverein zijn. Wij willen ons land terug!

Niet Brussel maar wij zelf moeten weer bepalen wie we toelaten tot ons land. Landen als Australië en de Verenigde Staten stellen hoge eisen aan hun immigranten. Waarom doen wij dat niet?

Dat het hard nodig is, zien we aan de totaal mislukte integratie van niet-westerse allochtonen in ons land. De falende ideologie van het multiculturalisme laat diepe sporen na. Duizenden Nederturken zijn loyaal aan de despoot Erdogan. Zij stonden een maand geleden allemaal op de Erasmusbrug. Het leek wel een Turkse bezettingsmacht. Het was een schandvlek voor Rotterdam, een schandvlek voor Nederland.

Voorzitter, jarenlang konden radicale moslims hun invloed probleemloos uitbreiden. Geweldsimams werd geen strobreed in de weg gelegd. De Haagse VVD-burgemeester werkte zelfs samen met een salafistische moskee om de orde in zijn stad te handhaven. Maar nu - in verkiezingstijd - komen de stoere rechtse VVD-praatjes weer terug. Minister Schippers wil de radicale islam ineens bestrijden. Hoezo hypocriet? Hoezo compleet ongeloofwaardig?

Het zijn de eerste valse beloftes van de nieuwe VVD-campagne. En er zullen er nog veel meer volgen. Maar de kiezer is niet gek en zal er dit keer keihard doorheen prikken.

Voorzitter, Nederland snakt naar meer vrijheid, meer veiligheid en meer welvaart. Wat ons land meer dan ooit nodig heeft, is een drastische verlaging van de belastingen. Maar de afgelopen jaren verhoogde de VVD de lasten met miljarden. De VVD toonde zijn ware aard: die van socialisme en nivellering.

Dat dit VVD-kabinet mensen tot 52 procent van hun inkomen afpakt, is een boete op werken, een rem op ambitie, een straf op succes. Het is gelegaliseerde diefstal. Wij willen één laag belastingtarief voor iedereen: een vlaktaks van 25 procent. De BTW verlagen we naar 15 procent. En wij schaffen de erf- en schenkbelasting helemaal af.

Ook verlagen wij de accijnzen, de vennootschapsbelasting en de vermogensrendementsheffing. Onze ideeën leiden tot veel meer koopkracht, veel meer economische groei en veel meer banen. Aan de struikroverij van de overheid maken wij een einde.

Wij komen op voor hardwerkend Nederland. Voor de middenklasse. Voor al die mensen die ‘s ochtends hun wekker horen en aan het werk gaan. Voor al die mensen die er genoeg van hebben dat hun zuurverdiende belastinggeld door de VVD wordt weggegeven aan asielzoekers, aan Afrikaanse dictators en aan de EU.

Voorzitter, ik rond af. Heel veel Nederlanders snakken naar lage belastingen, meer veiligheid, minder immigratie en minder EU. Dat is onze inzet bij de verkiezingen. De rechtse kiezer heeft helemaal niets aan liegende en bedriegende VVD-politici. En ze hebben ook nul komma nul aan een onuitvoerbaar PVV-A4tje.

Nederland verdient beter. Wij zijn er klaar voor. Jan Roos is er klaar voor. Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor VNL.

Dank u wel.