Innovatieve kunstenaars en visionaire denkers bij Re:Creating Europe

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op woensdag 1 juni 2016, 10:11.

Welke culturele waarden verbinden ons? Hoe kunnen kunst en cultuur creatieve oplossingen bieden voor de problemen die ons verdelen? Om deze vragen te beantwoorden komen op 1, 2 en 3 juni innovatieve kunstenaars en visionaire denkers uit heel Europa samen in Amsterdam voor Re:Creating Europe, het eerste Forum on European Culture.

Jude Law bij opening

De Britse acteur Jude Law opent Re:Creating Europe samen met Toneelgroep Amsterdam. Zij dragen Europa’s belangrijkste historische toespraken én fictieve speeches voor. Via een livestream is woensdag om 16.00 uur de toneelvoorstelling te zien.

Programma kunst en cultuur

In een programma met theater, debat, exposities en film focust het Forum on European Culture op de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa. Het Forum on European Culture is een initiatief van De Balie en DutchCulture en vindt plaats in onder meer De Balie, Het Concertgebouw, het DeLaMar Theater, Frascati, Theater Bellevue, het Stedelijk Museum, de Rijksakademie van beeldende kunsten, de Melkweg en VondelCS.

Bekijk het hele programma: http://cultureforum.eu/programme/.